Søt og syrlig eple dessert med smak av vanilje.
Ingredienser
50 gram eplesyltetøy, lerum, uten tilsatt sukker
55 gram fullkorns hvetemel
3 SS natreen strø + 1 SS til toppen
40 gram mager cottage cheese
25 gram soyamelk med vaniljesmak
5 dråper vanilje essens
15 gram pianøtter
Kanel
1/2 TS Salt
1. Skrell og skjær 400 gram epler i biter og kok dem møre. Bruk stavmikser til eplene blir helt moste. Tilsett 1 SS natreen.
2. Bland eplesyltetøy, mel og salt. Fordel deigen i en ovnvennelig form. Forhåndstekes på 200 grader i ca 10 minutter.
3. Skrell og skjær resten av eplene i mindre firkanter.
4. Bland 1SS natreen, cottage cheese, melk og vanilje essens.
5. Fordel eplemosen over deigen og strø de oppskjærte eplene over. Strø kanel og 1 SS natreen over og hel den våte blandingen over.
6. Hakk pianøttene i små biter og dryss over.
7. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 10 min, eller til eplene er blitt møre.
Oppskriften holder til 3 personer. Næringsinnhold per porsjon;
175 kalorier, 0,9 fett, 34,8 karbohydrater, 4,9 proteiner.
No comments:
Post a Comment