Labels

Thursday, February 19, 2015

Havregryn med kesam og bær


Denne retter er et supert mellommåltid, eller hvis du bare har lyst på noe ekstra godt! :)



Alt du trenger er:

40 gram lettkokt havregryn
ca 100 gram vann
150 gram frosne skogsbær
150 gram mager kesam
5 gram natreen strøsukker
30 gram bringebær syltetøy, Lerum uten sukker
2 Kornmo kjeks

1. Kok havregrynen og vannet i mikrobølgeovnen i ca 5 min, eller til havregrynen er løst seg opp i vannet. Det skal bli en litt løs vann konsistens av grøten.
2. Miks kesam, natreen og syltetøy. Når grøten har fått kjølt seg litt ned, blander du kesam miksen inn i grøten.
3. Varm bærene i mikrobølgeovnen til de ikke er frosne lenger, og strø litt natreen på dem, om du ønsker dem litt søtere.
4. Knus kjeksene, og legg lagvis med kjeks, grøt og bær x 2.
5. Sett i kjøleskapet i 30 min før servering.



Oppskriften gir 2 store porsjoner og det er kun 199 kalorier per porsjon.  Bær er en god kilde til å forebygge skader, så kos dere med denne retten. :)



Næringsinnhold per porsjon: 100 kalorier, 26g karbohydrater, 4g fett, 13g proteiner.

No comments:

Post a Comment